PAU ARAN GIMENO
pauaran foto 01.jpg
 
 

.01

SOBRE MI

Pau va néixer a Barcelona, el 1981. Va començar el seu camí professional a través dels ball de saló, on va assolir el nivell internacional en deu estils diferents. Això el va portar a estudiar dansa a Barcelona i al Conservatori Reial de Madrid, on el seu interès va començar amb la forma del ballet clàssic i es va desenvolupar cap a l'interès per la dansa contemporània i la improvisació-contacte. Després dels seus estudis va seguir explorant la forma de la dansa a França i Alemanya abans de convertir-se en membre permanent de Tanztheater Wuppertal-Pina Bausch el 2005.

A més d’actuar amb el Tanztheater Wuppertal-Pina Bausch, Pau actualment ensenya, dirigeix tallers i participa en diversos projectes artístics a Alemanya i a l'estranger. El seu objectiu és seguir desenvolupant el seu propi llenguatge de moviment que ha estat cuidant els darrers anys a Alemanya i continuar reflexionant sobre les idees, inspiracions i influències dels seus col·legues, artistes i mestres que creuen el seu camí.


 
 

.02

SHOWREEL

 
 
 

.03

TRAJECTÒRIA

2018

‘EL AGUA TRAE EL CUERPO DE MIS ABUELOS’, Chile.

‘LAUTARO’, Chile.

2006-2018

TANZTHEATER WUPPERTAL - PINA BAUSCH, Wuppertal

2009-2018

PROFESSOR CONVIDAT

Williams College, Williamstown · Shenandoah University, Winchester · Marymount College. New York City ·  Institut del Teatre de Barcelona · Conservatorio Superior de Danza "María de Ávila" · NOD, Torino · LDC, Ancona · Bambú Danza, Madrid · ESDM, Barcelona · FAI-AR,  Marseille · Certamen Coreográfico de Tetuán, Madrid · Espais independents a Montpellier, Chile, Argentina i Colombia

2017

‘UNA’ amb MAITE JAUREGUI. Direcció

‘ÉTUDE IV’ per Nina Barbé, Lyon. Direcció

‘AUGUST, OSSAGE COUNTY’ amb OMAR SANGARE, Williamstown.  Assistència de moviment

‘THIS BRIGHT FIELD’ de THEO CLINKARD, United Kingdom

2016

‘ÉTUDE III’ per Mara Ortiz, Buenos Aires. Direcció

‘ESCORIAL EN DANZA’,  St. Lorenzo del Escorial. Professor convidat

‘MIMOSA’, St. Esteve de Palautordera. Direcció

‘COREÓGRAFOS EN COMUNIDAD’, Conde Duque de Madrid. Direcció

‘PRINCESS IVONA’, Williamstown. Assistència de moviment

2015

‘INICIACIÓN A LA SOMBRA’, Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona i Conde Duque de Madrid. Coreografia

2014

‘ÉTUDE II’ per Lou Gulli, Paris. Direcció

2013

‘AVUI EM VEUS DEMÀ SERÉ INVISIBLE’, Barcelona. Assistència de moviment

‘AT 17 CENTIMETERS’ de JORGE PUERTA ARMENTA, Wuppertal

2011

'THE FIFTEEN EYES OF AXOMAMMA' [I Shall Become A Perfect Dead Woman], Jersey Opera House, Branchage Film Festival, Jersey, UK. Ballarí

2005-2006

FOLKWANG UNIVERSITY FOR THE ARTS, Essen

2003-2005

REAL CONSERVATORIO PROFESIONAL DE DANZA, Madrid.

 ESTUDIO 3, Madrid

2004

EUROPA DANSE (JEUNES DANSEURS EUROPÉENS), France

2003

‘COTIDIANAS’ i ‘HAY UN DÍA EN QUE SE NACE’ de MORENO BERNARDI, Barcelona

2001-2003

COMPANY & COMPANY, Barcelona

1993-2003

ROGER'S CENTER, Barcelona

A LEVELS, Barcelona

2002

‘LA DAME DE PIQUE’, GRAN TEATRE DEL LICEU, Barcelona

 

 

Agraïments

Gonzalo Zaragoza, Ricardo Franco, Slavek Michalsky, Manel Rodríguez, Máximo Hita, Moreno Bernardi, Francesc Bravo, Cristiane Boullosa, Manel Estella, Teresa Llargués, Sergio Roccatti, Alessandra Valeri, Dominque Mercy, Malou Airaudo, Ernesta Corvino, Janet Panetta, Christine Kono, Ed Kortland.

 
 
'At 17 cm', Jorge Puerta Armenta. Foto: Fido Camanchaca

'At 17 cm', Jorge Puerta Armenta. Foto: Fido Camanchaca

 
 
 

.04

TREBALLS

 

A 17 CM

(Solo) Alemanya, 2013 · 35 minuts · Direcció: Jorge Puerta Armenta · Ball: Pau Aran Gimeno · Disseny d’il·luminació: Marco Wehrspann

Anorexio Fotoshoot's ©

Va ser un procés llarg i intermitent nascut de la necessitat d'entendre la pèrdua d'algú proper. No vaig voler fer aquest viatge sol i vaig demanar a Jorge el seu suport i orientació.

Entre el caos, els dilemes i la frustració, hi va haver amistat, alleujament i lluita. La recerca i el respecte eren els nostres motors.

Per a mi, aquesta peça és un canvi de pell. Parlar del que un és. Portar el passat fins als nostres dies. Deixar anar i plorar. Cridar. Tocar fons per reviure i assimilar el que va passar. M’endinso en els meus fantasmes i sento el perill. Hi ha mort i absència. I em dono a elles per tornar a començar. Des d'un altre lloc.

La obra es transforma. I llavors el fum torna, i la força immanent de la seva tridimensionalitat. Continua plovent ... No és un somni. És aquesta realitat. I allò que estic veient, com a través d’una porta entreoberta, també m’està passant, ens passa a tots.
— Valentina Morales

Teaser 'A 17 cm'

 

 

TANZTHEATER WUPPERTAl - PINA BAUSCH

 

'Le Sacre du Printemps', Pina Bausch. Foto: Jochen Viehoff

 
 
 • IPHIGENIE AUF TAURIS (Iphigenia In Tauris)

 • DAS FRÜHLINGSOPFER (The Rite Of Spring)

 • DIE SIEBEN TODSÜNDEN (The Seven Deadly Sins)

 • KOMM TANZ MIT MIR (Come Dance With Me)

 • CAFÉ MÜLLER

 • KONTAKTHOF

 • KEUSCHHEITSLEGENDE (Legend Of Chastity)

 • BANDONEON

 • NELKEN (Carnations)

 • AUF DEM GEBIRGE HAT MAN EIN · GESCHREI GEHÖRT (On The Mountain A Cry Was Heard)

 • TWO CIGARETTES IN THE DARK

 • VIKTOR

 • AHNEN

 • PALERMO PALERMO

 • NUR DU (Only You)

 • DER FENSTERPUTZER (The Window Washer)

 • MASURCA FOGO

 • WIESENLAND

 • ÁGUA

 • FÜR DIE KINDER VON GESTERN, HEUTE UND MORGEN (For The Children Of Yesterday, Today And Tomorrow)

 • NEFÉS

 • TEN CHI

 • VOLLMOND (Full Moon)

 • BAMBOO BLUES

 • '...COMO EL MUSGUITO EN LA PIEDRA, AY SI, SI, SI …' (Like Moss On A Stone)

 
 
Una vegada, en els meus inicis a Wuppertal, jo estava embolicat amb les meves coses. Simplement em va dir: “... no et preocupis, l’amor veritable arribarà algun dia. Dansa per l’amor!
— Pau Aran

'Bamboo Blues', Pina Bausch. Foto: Ulli Weiss

 

 

THIS BRIGHT FIELD

Regne Unit, 2017 · Part u 15 mins & Part dos 45 mins · Concepte, direcció i disseny: Theo Clinkard · Col·laboració Artística: Leah Marojevic · Realització i performance: Leah Marojevic, Stephanie McMann, Meri Pajunpää, Natalie Corne, Crystal Zillwood, Temitope Ajose-Cutting, Luke Divall, Mathieu Geffre, Nick Coutsier, Colas Lucot, Pau Aran Gimeno, Antonin Rioche · Composició de so i performance: James Keane · Disseny d’il·luminació: Guy Hoare · Vestuàri: Rike Zöllner

 

Chris Nash

 
 

Durant els últims cinc anys, el coreògraf i dissenyador de Brighton, Theo Clinkard, ha creat una reputació degut a un treball visualment estimulador. Un nou treball per a la seva companyia concebut en dues parts.

La primera part porta a l'audiència a l'escenari en petits grups per a una trobada íntima amb l'ensemble excepcional de Clinkard de dotze ballarins internacionals. Visible dins d'un laberint de pantalles en constant moviment, els suaus canvis entre els intèrprets ajuden l'audiència a connectar-se amb l’elenc.

A la segona part, la coreografia de Clinkard porta l'escenari complet a escala cinemàtica. Mantenint impressions vívides de la primera part, i amb la familiaritat dels ballarins individuals que encara tenim en ment, el públic torna als seients de l'auditori. Amb un sorprenent disseny d'il·luminació, disfresses i música tocats en directe per James Keane, This Bright Field es construeix gradualment per convertir-se en un espectacle de poder visual i emocional.

 

Trailer 'This Bright Field'

 
 

 

UNA

Londres, Madrid, Barcelona, 2018 · 60 mins · Performance per: Maite Jáuregui · Concepte: Maite Jáuregui i Pau Aran Gimeno · Direcció: Pau Aran Gimeno · Dramaturgia: Javier Pastor · Disseny d’escenaris i de vestuari: Ana Inés Jabares-Pita · Música Original: Tom Sochas · Disseny d’il·luminació: Sergio Roca Saiz and Pau Aran Gimeno · Producció: Núria Aguiló Sol

 

Xavi Oribe

El projecte qüestiona la naturalesa de la negació com a element central. La interacció entre la gent, la vida, la mort i els llocs on habitem.

L'interès cap a la forma com la ‘performance’ questiona l'espai i la trobada entre dos llenguatges, pràctiques i realitats diferents (Maite i Pau) són també els principals focus d'aquest projecte, ampliant oportunitats i possibilitats.

'Una' és un projecte teatral codirigit per Maite Jáuregui i Pau Aran Gimeno.

Ens unirem a una dona en el seu món imaginari per descobrir els fets que han determinat la seva realitat actual i menys ideal.
 

 

 
 

TRAILER 'UNA'

 

 

‘New Piece II’

Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch

Creació per Alan Lucien Øyen · En coproducció amb Théâtre de la Ville-Paris / Chaillot-Théâtre national de la Danse, Paris / Sadler’s Wells, Londres / Norwegian National Ballet, Oslo · Supported by Kunststiftung NRW · Direcció / Coreografia:
Alan Lucien Øyen · D’sseny d’escenàri: Alex Eales · Vestuari: Stine Sjøgren · Col·laboració artística: Daniel Proietto / Andrew Wale · Disseny de so: Gunnar Innvær · Disseny d’il·luminació: Martin Flack · Direcció d’assaig: Daphnis Kokkinos · Assistent de direcció d’assaig: Bénédicte Billiet · Assistent de vestuari: Anna Lena Dresia · Duració 3h, una pausa


Un dels dos primere encàrrecs del Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch sota la nova direcció d'Adolphe Binder.

 

Mats Bäcker

Alan Lucien Øyen és un guardonat coreògraf noruec, director i dramaturg que treballa entre i tot, dansa, teatre, text i pel·lícula. Sempre a la recerca d'una expressió sincera i humana, amb un estil cinematogràfic subtil, les obres d'Øyen són impulsades per la seva interacció real amb persones i llocs. Creant produccions a gran escala que destaquen els moments més íntims, Øyen s'esforça per reflectir la simplicitat, la bellesa i la complexitat de l'experiència humana.

Ballarins:
Regina Advento, Pau Aran Gimeno, Emma Barrowman, Rainer Behr, Andrey Berezin, Çağdaş Ermis, Jonathan Fredrickson, Nayoung Kim, Douglas Letheren, Eddie Martinez, Nazareth Panadero, Helena Pikon, Julie Shanahan, Stephanie Troyak, Aida Vainieri, Tsai-Chin Yu

Hem estat treballant en memòries-comunicació. Com ens aferrem i deixem anar; tractant amb el canvi constant del temps. Quan és el moment de marxar? Quant de temps estem esperant / hem estat esperant? Com de perdut és el passat per nosaltres? Com captem els somnis?
— Alan Lucien Øyen

TRAILER 'NEW PIECE II'

 

 

ALTRES TREBALLS

 
 
 

.05

LAB

Tècnica, creació i recerca de moviment amb Pau Aran Gimeno

 

Beatrix Mexi Molnar Photography

Cada cos té el seu propi idioma, únic i perfecte. La nostra eina de treball ha de ser contínuament potent i sensible. Amb això en ment, treballarem a través del joc i el plaer, amb exercicis basats en la tècnica, la composició, la improvisació i la narrativa corporal. Anem a obrir l'espai per dialogar amb nosaltres mateixos i amb els altres. Ens connectarem amb una expressió personal autèntica i millorarem la qualitat del moviment. Aconseguirem un augment de la consciència dels nostres límits, que ens permetrà superar-los. El resultat del nostre treball ens ajudarà a tenir una ment oberta i autònoma, capaç d'adaptar-se a un procés creatiu.

Ofereixo un espai perquè el procés creatiu es realitzi, per tenir contacte amb un mateix, amb sensibilitat i expressió, sense pretensions o judicis, on tot és possible
— Pau Aran

'LAB bits'

 
 
 
 

.07

CONTACTE